Belize, november 2000

2000-11-20, mot Caye Caulker
Pass- och tullformaliteterna vid gränsen till Belize tog en stund men så småningom fick vi åka vidare mot Belize City. Vi lyckades missa 10.30-båten till Caye Caulker med ett par minuter och nästa gick inte förrän 12.00. Det var bara för oss att vänta. Regnet formligen vräkte ner och vi skulle åka öppen båt. Så småningom avtog regnet och vi kom iväg men ack den glädje som varar. Efter ett tag öppnade sig himlen igen. Vi drog på oss våra fina AIK-regnponchos så vi klarade oss hyfsat. Vid 13-tiden var vi framme på Caye Caulker.

Vi tog våra ryggor och gick direkt till Tom´s hotell som hade dubbelrum med dusch och toa för BLZ 45/natt. Efter att vi hade hängt upp alla våra blöta saker på tork gick vi på promenad till The Cut. Ön var mysig men illa åtgången efter orkanen den 1:a oktober. De palmer som fanns kvar var rejält tilltufsade. Dagen avslutades med hummer i vitlök på Marins.

2000-11-21 Caye Caulker
Klockan 8 ringde klockan och vi gick till Glendas och åt en stadig frukost bestående av ägg, skinka, kaffe och kanelbulle.

En av många sköterskehajar

Sedan gick vi till Little Fish för att åka med ut på deras snorkeltur till korallrevet. Vi var 10 personer ombord och det blåste rejält så vi översköljdes av vatten. Första stoppet var sådär, stora vågor och tungt att simma.

Stopp nummer 2 var desto bättre, Shark Ray Alley. Här fanns det massor av hajar. Guiden fångade en som vi fick klappa och gosa med. Det var ofarliga Sköterskehajar så vi behövde inte vara rädda. Såg även en jättestor stingrocka.

Stopp nummer 3 var i Hol Chan Reserve där vi såg många färgglada fiskar och koraller. Efter snorklingen åkte vi till Ambergris Caye och åt lunch och sedan fick vi en mycket blöt återresa till Caye Caulker, himlen öppnade sig igen.

Åt en enkel middag bestående av cheeseburgare och ett par Belikin-öl på Popeye´s.

2000-11-22, Caye Caulker
Frukost på Glendas och sedan gick vi till Little Fish och försökte boka ännu en snorkeltur. Vi ville ut till hajarna en gång till. Men det blåste för mycket och dagens snorkelturer blev inställda. Saker man får ta! I stället för att snorkla med hajar och rockor så fick vi gå till öns enda ”playa” vid The Cut. Det var inte mycket till strand, orkanen hade tagit med sig nästan all sand. Lunch åt vi på Little Kitchen, Burritos och öl för 2 personer kostade ca 60 kronor. På eftermiddagen promenerade vi runt i byn och efter stranden.

Middag på Marin´s i kväll igen men nu blev det vitlöksräkor med pommes. Sedan gick vi till Sand Box och drack några öl.

2000-11-23, mot Mexico
Klockan ringde redan klockan 7 för nu skulle vi packa ihop våra saker och dra vidare tillbaka till Mexico.

Tom’s hotell efter orkanen

Efter att vi intagit frukost på Glendas gick vi till hamnen och väntade på båten som skulle avgå 8.30. Då började det spöregna. SHIT!! 8.30 kom båten från San Pedro och den hade tak i fören under vilket vi fick plats.

Väl framme i Belize City tog vi en taxi den korta biten till buss-stationen Batty Brothers. Köpte biljetter till expressbussen 11.00 till Chetumal för 6 BZD per person. Bussen körde via Orange Walk och Corozal.

Annonser

Annonser

%d bloggare gillar detta: