Thailand, april 2006

2006-04-08, till Trat
Vi kom fram till Koh Kong ca 16.30 och vi kördes raka vägen till gränsen för 100 bath per person. Först skulle man ut ur Kambodja och det var ganska rörigt. Vi fotades och passen skulle kollas mycket noga varför det hela tog en bra stund. Sedan skulle man in i Thailand vilket var mycket smidigare. En kille hade kört våra väskor sista biten och ville ha 100 bath för det, men vi vägrade betala eftersom han inte hade sagt att det kostade pengar. Vi trodde att det ingick i resan till gränsen. Efter lite tjafs gav han med sig och vi hoppade på en minibuss som körde oss till Trat Hotel där vi fick ett rum för 500 bath. Åt middag på en matmarknad som låg mittemot vårt hotell. Petade i oss varsin Tom Ka Gai-soppa, räkor i vitlök, fläsk i peppar, varsin stor Singha-öl och en stor flaska vatten. Hela kalaset gick på 285 batch. Lullade sedan runt lite på stan men allt började stänga och vi var trötta efter den långa resn. Gick till 7-eleven och köpte lite hårshampo, popcorn och godis innan det var dags att uppsöka sängen. En lång res-dag!

2006-04-09, till Koh Chang
Upp vid 7.30-tiden och vi gick raka vägen till 7-eleven och köpte lite bröd, ost och skinka som vi åt på rummet. Sedan packade vi ihop våra grejer och drog vidare mot Koh Chang. Åkte med en Songtaew till hamnen för 200 bath. Väl framme i hamnen köpte vi tur-och-retur-biljetter för 120 bath styck. Båten avgick ca 9.00 och vid 10-tiden var vi framme på Koh Chang.

Tog en Songtaew till Sand Beach men där hittade vi ingenstans att bo. Allt var fullbokat för snart var det dags att fira in det nya året. Det blev till att ta en ny Songtaew till Lonely Beach där vi kollade på flera riktiga sunkställen innan vi bestämde oss för att ta in på Siam Beach. Vi fick en bungalow med AC, toa och dusch för 800 bath. Tillbringade hela eftermiddagen på stranden – mulet och skönt. Åt varsin god glass och delade på en Singha innan vi gick till vår hut och vilade ett tag. Vår hut låg nästan högst upp i backen, pust!

Lite whisky, lakrits och en dusch och sedan ut för att leta reda på en restaurang. Fanns det fler än den på vårt hotell? Det visade sig finnas ett antal restauranger och barer efter stranden. Vi gick till Nature Rocks som blev vårt favoritställe på Lonely Beach. Åt friterade räkor, sallad, vårrullar, kyckling med cashewnötter, seafood med chili och basilika, varsin stor Singha och en stor vatten för 450 bath, ca 90 svenska kronor. Maten var suveränt god varför vi kanske åt lite väl mycket den här kvällen.

Strosade hem efter stranden. Klättrade upp till vår hut och så var man svettig igen. Tack och hej klockan är 22.00.

2006-04-10, Koh Chang
Upp vid 9-tiden och åt american breakfast på hotellet.

Lonely Beach

Tillbringade sedan hela dagen på stranden. Solande och badade, men vi låg mestadels i skuggan för det var ruskigt hett (runt 40 grader) och sanden var kokhet. Snorklade lite vid stranden och såg några fiskar och en hel del krabbor och Maggan plockade några små snäckor. Till lunch åt vi varsin glass och på eftermiddagen gick vi till affären och shoppade solcreme, chips och toapapper. Svettigt värre! Väntade sedan på solnedgången tillsammans med en stor Singha. Solen gick tyvärr ned i molnen, men ölen var god.

Efter dusch, whisky och lakrits i vår hut gick vi till Tree House restaurangen och åt middag. Slog till med varsin Tom Yam seafood, kyckling i röd curry, en stor Singha och en stor flaska vatten och betalade 300 bat för kalaset. Vi var inte sugna på någon större fest så vi gick hem och löste Sudoku i vår hut.

Har bokat en snorklingstur till i morgon för 500 bath per person.

2006-04-11, Koh Chang
Upp redan klockan 7.00. Efter en senfärdig frulle på hotellet, det tog 45 minuter att få in två american breakfast, plockades vi upp av snorklingsfirman och kördes i raskt tempo till Bang Bao. Klev ombord på en stor båt med massor av turister och ca 9.30 åkte vi mot Koh Wai där vi snorklade, åt och snorklade igen. Snorklingen var ganska bra, gott om fisk och fina koraller.

Fina koraller fanns det gott om, här en ”julgran”

Åkte sedan vidare till Koh thong Lang plus ytterligare en ö som vi glömt namnet på. Blev en hel del snorkling och på eftermiddagen serverades vi rissoppa och frukt. Åkte sedan tillbaka till hamnen i Bang Bao där Maggan köpte en geckosarong för 160 bath. Hade nog kunnat få den för hälften men vi hade varken tid eller ork att pruta så mycket. En äkta transa körde oss till hotellet där vi var tillbaka vid 18-tiden.

Vad gjorde vi då? Jo, det blev dusch, whisky, lakrits och smörj på våra röda ryggar. Middag på Nature Rocks för 250 bath. Kycklig i röd curry, seafood med vitlök, Singha och vatten.

Tillbringade sedan ett antal timmar på en strandmatta tillsammans med Christina och Jan-Olof från Sunne. Det blev både öl och groggar och mycket skitsnack innan det var dags att gå till sängs vid 1-tiden på natten. Dessutom fick vi se en ganska spektakulär eldshow på stranden, väldigt effektfullt i kontrast till den kolsvarta natten.

2006-04-12, Koh Chang
Upp vid 9-tiden och i dag gick vi till Nature Rocks och åt frukost. 150 bath för continental, scrambled eggs och lemonjuice. Tillbringade några timmar på stranden vid Nature Rocks, men sedan lunkade vi bort till vår del av stranden där det fanns mera skugga. Till lunch blev det varsin glasspinne och sedan läste, solade och badade vi resten av dagen.

En kall Singha på eftermiddagen var aldrig fel

På eftermiddagen skulle Maggan gå upp till vår hut och hämta kamerorna för det kunde ju bli en fin solnedgång. Maggan traskade uppför alla trapporna men kom inte in i vår hut, nyckeln passade inte. Maggan trodde att några tjuvar hade varit framme och att hotellet därför hade bytt lås. Efter en snabb spurt ner till receptionen fick hon veta att de hade klippt av låset för att de trodde att vi hade tagit vårt pick och pack och dragit. Fick en ny nyckel och nu var det exets tur att klättra upp till vår hut där alla våra saker fanns kvar. Solnedgången var inget vidare i kväll heller. När vi klättrade upp till vår hut mötte vi en av hotellets bossar som sade att hotellet ville bjuda oss på middag som kompensation för strulet med nyckeln. Det sade vi förståss OK till.

Dusch och whisky och  sedan gick vi ner till restaurangen för att äta vår gratismiddag. Slog till med fisk i vitlök och peppar, kyckling i grön curry, en stor Singha och en flaska vatten. Vi betalade för drickat så notan slutade på 100 bath. Tog varsin drink på Seebreeze liggande på strandmattorna innan vi avslutade kvällen.

2006-04-13, Koh Chang
Upp vid 9-tiden och efter att vi smaskat i oss frukost på hotellet blev vi hämtade av en flakbil för nu skulle vi iväg och rida elefant, pris 900 bath per person. När vi skulle hoppa upp på flaket sade chauffören till oss att ge oss kameror och annat som inte tålde vatten för nu hade nyårsfirandet dragit igång. Efter hela vägen stod det folk med hinkar och vattenslangar och kastade vatten på alla som åkte förbi. Speciellt kul verkade det vara att kasta vatten på turister. Dyngsura men svala i hettan började vi vår elefanttur på Siriporn, en 30-årig stor skönhet till elefant.

En elefanttur i floden

Första timmen var det en tur i djungeln med många fotostopp. Den andra timmen skulle vi bada med elefanterna men floden var nästan uttorkad. Vattnet var lågt och mycket skitigt, fullt med elefantskit och annan lort så vi hoppade över det där med att bada. Väl tillbaka matade vi en elefantmamma och hennes unge med frukt. Vi köpte ett riktigt turistfoto av oss på elefanten för 300 bath, inte så mycket för fotot men pengarna gick till ett gott ändamål – mat åt elefanterna. Dessutom var inte fotona som vår elefantförare knäppte på oss med vår egen kamera något att ha. När vi var klara på elefantstället då var det bara att hoppa upp på flaket igen och åka tillbaka till hotellet. När vi kom fram var vi dyngsura och lortiga som sjutton av någon smörja som de kletade på ansikte och kläder men vad gör väl det, vi kastade tröjorna.

Varsin glass till lunch och sedan ett par timmars läsande och badande på stranden. Gick sedan bort till ”byn” för att bränna foton till CD vilket kostade 100 bath. Blev förstås dyngsura på vägen dit eftersom folk kastade hinkar av vatten på oss. Skönt!! Vi hade dessutom tänkt till lite och lagt kamera, pengar m.m. i en liten plastpåse. Växlade in 500 USD på Siam Hut till dålig kurs och sedan gick vi tillbaka till vår bungalow för att duscha inför kvällens middag på Nature Rocks. Åt Fried Schrimp Sallad, Fried Cashewnuts, Springrolls och varsin Fettucini Carbonara och drack varsin stor Singha och en stor flaska vatten. Notan gick på hela 530 bath vilket nog är rekord för den här resan.

Lade oss på en matta på stranden och drack två varsina GT för 80 bath styck. Tittade på eldshow och sedan gick vi vidare till Seebreeze där vi drack varsin gratisdrink, Mekong och Cola, som faktiskt var drickbar. Det var eldshow även på Seebreeze och vi blev dessutom bjudna på tårta eftersom det var någon som fyllde år. Godnatt vid 1-tiden på natten.

2006-04-14, Koh Chang
Upp vid 9-tiden och åt frukost.

En av palmerna vi svalkade oss under

Tillbringade i princip hela dagen på stranden och det var hett som attan. I solen gick det inte att ligga utan vi fick ställa våra solstolar under en palm så att vi fick lite skugga. Läste, badade och drack mängder med vatten och till lunch åt vi varsin glasspinne. Mums..

Promenerade sedan till ”byn” igen och shoppade några linnen, vykort och en bättre begagnad bok som troligen är dålig. När vi kom tillbaka till hotellet hämtade vi ut en kasse tvätt för 135 batch och det nog ganska dyrt men ändå väl värt pengarna.

Efter den sedvanliga duschen fick vi ingen whisky för den hade vi druckit ur. I stället fick vi festa på chips och vatten. Åt sedan ännu en god middag på Nature Rocks. I dag blev det lökringar, seafood med cashew-nötter, kyckling i röd curry, en stor Singha och en stor flaska vatten. Notan gick på 310 batch. Efter varsin GT på stranden gick vi hem tidigt, ca 23.00.

2006-04-15, Koh Chang
Upp vid 9-tiden och ännu en frukost på hotellet. Låg sedan på stranden hela förmiddagen och i dag var det både regn, sol och moln. Slog till och köpte två saronger för 110 batch/styck. Gjorde sedan upp med hotellet som ville ha 800 bath per natt för tre nätter och 1.200 för tre nätter. Det dyrare priset gällde under nyårsfirandet. Vi ville betala 800 för alla nätterna och då fick vi det.

Tog sedan en Songtaew till PP Clinic med Maggans öra. PP Clinic var en dyr privatklinik som hotellet rekommenderade oss att åka till. Kliniken var kliniskt ren och vi blev jätteväl mottagna av två sköterskor som kollade Maggans vikt och temp innan det var dags att träffa läkaren. En snabb titt i örat och så var det konstaterat att det rörde sig om en öroninflammation. Betalade 2.960 bath för läkarbesök och två sorters antibiotika/smärtstillande.

Smaskade sedan i oss varsin sallad med räkor till lunch för nu måste Maggan äta för att ta pillren. Badade en stund och sedan tick vi till vår bungalow och packade ihop våra saker. Ute spöregnade det så vi åt middag på hotellet. Kyckling med chili och lök, kyckling med cashewnötter, stor Singha, stor vatten och en frukttallrik slank ner för 410 bath. Maggan hade ont i örat och svårt att äta, så efter middagen gick vi raka vägen tillbaka till vår hydda och löste lite Sudoku och sade godnatt redan vid 22.30-tiden.

 2006-04-16, till Trat
Upp redan vid 8-tiden, en timme innan väckarklockan drog igång. Bestämde oss för att satsa på att ta 11-färjan. Duschade, packade och åt frukost på hotellet. Tog sedan en Songtaew till hamnen. Resan tog 1,5 timme från det vi klev på bilen till vi var framme i hamnen, många stopp efter vägen. Vi kom i alla fall i tid till färjan som lade ut ganska prick 11.00 men efter en kort sväng fick vi vända tillbaka pga någon var glömd på kajen. Nåja, vi kom fram till fastlandet i tid och tog direkt en Songtaew till Trat Hotel för 150 bath. Chauffören körde som en riktig biltjur så det stod inte på förrän vi var framme och kunde checka in på rum 432 med AC, varmvatten och TV för 500 bath.

Exet gick till 7-eleven och handlade en enkel lunch som vi åt på rummet. Maggan hade öronont och behövde vila några timmar. Gick ut på stan vid 17-tiden men det fanns inte mycket att se och shoppa i stan. Maggan köpte en plånbok som hon aldrig kommer att använda. Men det bästa var att vi gick till apoteket för att se om de hade något bättre medel mot Maggans örononda. Apotekaren hittade ett bättre (och mycket billigare) piller än PP Clinic skrivit ut och sa att det skulle dämpa både det onda och inflamationen, något som visade sig vara stämma (tror vi). Åt middag på nattmarknaden, seafood med lök och chili, kyckling med vitlök och peppar, stor Singha, stor vatten och en Tom Kha Gai-soppa för 190 bath.

2006-04-17, till Khao Lak
Väckarklockan ringde klockan 9.00 och vi gick raka vägen ut på stan och handlade en skraltig frukost som vi tänkte smaska i oss på hotellrummet. Väl tillbaka på hotellet upptäckte vi att de hade en frukostmatsal. Vi kastade det vi hade köpt och åt riktig frukost på hotellet i stället.

Tog sedan en Songtaew till flygplatsen som låg ca fyra mil utanför stan. Resan kostade 400 bath. Flygplatsen var jättemysig och vi var där i god tid och hann smaska i oss varsin glass och dricka lite Lemon Ice Tea. Små tåg hämtade oss vid avgångsterminalen och körde oss ut till flygplanen som var dekorerade med färgglada fiskar Vi lyfte ca 13.20 och landade i Bangkok ca 14.00 och nästa plan skulle inte lyfta förrän 17.10 vilket det inte gjorde.

Åt lunch på en av flygplatsens restauranger som hette Silom Village och sedan gick vi till gaten där det fanns gratis kex, popcorn, läsk, juice, kaffe, frukt m.m. Vi åt lite popcorn och drack lemonjuice och sedan ropade de ut att vårt plan var ytterligare försenat och att vi inte skulle lyfta förrän efter 19.00. Vi fick matkuponger, 200 bath per person, på Silom Village så vi gick raka vägen dit och beställde varsin ClubSandwich och vatten för 404 bath. Vi fick alltså betala några bath ur egen ficka. Men innan vi fått in maten kom en Bangkok Airways-anställd och sa att vi strax skulle gå ombord och att vi inte hann äta upp vår mat. Restaurangen fixade matlåda åt oss och vi hann också ringa till Poseidon och tala om att vi skulle bli sena.

Efter en lugn flygning med kanonmat, vår matlåda från Silom Village, landade vi på Phuket ca 20.30 och där stod en taxi och väntade på oss. Vid 22-tiden var vi framme på Poseidon där en påse med en nyckel till bungalow A2 hängde utanför kontoret. Vi installerade oss, packade om inför snorklingsturen och sedan sov vi.

2006-04-18, Similan Islands
Upp redan 06.15. Efter en snabbdusch packade vi ihop det sista och gick upp till receptionen där vi lämnade in alla grejer som vi inte ville ha med oss ut på havet. Betalade 7.400 bath för turen och då hade vi redan betalt 6.000 hemifrån när vi bokade resan. Totalt kostade alltså en tredagars snorklingstur 23.400 bath för två personer och då ingick allt utom läsk, öl och snacks.

Vid 7.30-tiden hoppade vi ombord på några bilar som körde oss till båten. Förutom vi var det Johan och Ida från Helsingborg, Doug och Jean med sina två döttrar från San Francisco, ett par från Canadas landsbygd, ett par från London, fem tjejer i varierande åldrar från Österrike, vår guide Marcus från Helsingborg, kapten, kokerska, städerska och boatboyen Chip. Totalt 17 turister.

Vi lämnade ifrån oss skorna innan vi klev ombord och sedan lade vi ut. På båten serverades vi frukost bestående av mackor, frukt, kaffe, juice m.m. Efter ca 4 timmar kom vi fram till första snorklingsstället, ön Coban som inte är en av de nio Similan-öarna utan den ligger lite för sig själv och hit åker de bara om det är riktigt bra väder. Det speciella med Coban är att här kan man, om man har tur få se mantor som flyger fram i vattnet.

En manta som ”seglade” runt under oss länge

Vi hoppade i och snorklade runt lite inne vid land där det fanns en hel del koraller och fiskar. Marcus och Chip åkte längre ut för att kolla om de hittade några mantor men det såg mörkt ut. Vi hade i princip gett upp hoppet när gummibåten kom mot oss i 180 för att köra ut oss till mantorna. Totalt såg vi tre stycken mantor och en av dom simmade fram och tillbaka rakt under oss under flera minuter. Trots att den var ganska långt under oss så var den enorm. Marcus, som var fridykare, dök ner och kollade in den på riktigt nära håll. Han såg ut som en liten minidvärg bredvid mantan. När vi hade fotat och kollad in mantorna ett tag då klättrade vi tillbaka upp i båten och så bar det av till Similan-öarna.

Gjorde först ett snorklingsstopp på ö nummer 9, sedan på nummer 8 och sista stoppet för dagen gjorde vi på ö nummer 7. Vid sjuan fanns det en nästan tam sköldpadda som var väldigt närgången. Den verkade tro att vår kamera var ätbar. Anledningen till att den var så tam är att många matar den med salladsblad vilket egentligen är förbjudet. I övrigt såg vi massor med färgglada fiskar och koraller under dagens snorkling. Maggan hade fortfarande jätteont i örat men det gick faktiskt bra att snorkla ändå. Tur!

Färgglada fiskar var det gott om

God mat serverades både till lunch och middag . På kvällen drack vi varsin öl och ljög lite med de andra innan det var dags att inta nattläge i det gemensamma sovutrymmet. Sängen var hård och vi fick inte direkt någon Törnrosasömn men det var helt OK.

2006-04-19, Similan Islands
Upp vid 6.,30-tiden och kollade i soluppgången. Före frukost passade vi på att snorkla med sköldpaddan som verkligen poserade för oss.

Nyfiken sköldpadda

Snorklade sedan vid ö 8, 7, 5, 6 och 4. Vi såg mängder av färgglada fiskar och koraller. Vid ö nummer 4 lyckades vi se en sköldpadda som inte var tam och en muräna som låg och poserade för oss.

Vi serverades jättegod lunch och middag även i dag. Ytterligare en kanondag med sol och bra snorkling. Vi fick alltid gott om tid att snorkla och det var värt varena krona (och lite till).

På kvällen var det foto- och filmvisning då vi fick se vad Marcus hade lyckats få korn på under de två dagarna. Det var en hel del bra bilder, men framför allt små filmsnuttar av bland annat hans möte med mantorna, så vi slog till och köpte en CD av honom. Det blev en ganska sen kväll med några öl och mycket snack.

2006-04-20, Similan Islands

Solnedgång på Similan Islands

Upp ca 6.30 och tittade på den häftiga soluppgången och efter frukost bar det av mot ö nr 1 där man egentligen inte fick gå iland. Flottan bevakade ön och det var alltså förbjudet att gå iland och att dyka runt ön. Vi fick faktiska gå i land i alla fall. Poseidon mutade militärerna med lite öl och cigaretter och då gick det bra att få komma iland.

Några av flottans killar kom ut med gummibåt och hämtade oss. Ön var ett skyddsområde eftersom sköldpaddorna lade sina ägg här. På ön jobbade ett gäng militärer med att ta hand om sköldpaddsäggen till dess att de kläcktes. Detta för att så många som möjligt av sköldpaddsungarna skulle ha en chans att överleva. Vi hade tur igen, det var en kull som precis skulle kläckas. En av militärerna grävde sig ner till äggen och där var det flera sköldpaddor som höll på att bryta sig ut ur äggen.

Efter att vi kollat in sköldpaddorna och ön var det dags att snorkla ut till båten som tog oss vidare till det sista snorklingsstoppet. Även det låg vid ö nummer 1. Här fanns turens finaste koraller i alla möjliga olika färger.

Solfjäderskoraller och småfisk

Sedan var det slut med snorkling för den här gången. Bara den 3,5 timmars båtturen tillbaka till fastlandet återstod. På vägen serverades vi lunch och sedan spanade vi efter delfiner men inga dök upp. Däremot spanade Maggan in en leopardhaj som dök upp precis framför båten. Superhäftigt! Lite senare såg vi två pilotvalar som vi följde en stund.

När vi kom fram till hamnen fick vi tillbaka våra skor och sedan kördes vi tillbaka till Poseidon där vi äntligen fick en bra dusch och möjlighet att tvätta oss ordentligt innan vi åt middag tillsammans med flertalet av de på båten.

Vi slog till med Tom Kha Gai-soppa, Kyckling med vitlök och peppar, Räkor med cashewnötter, några öl var och varsin GT. Satt upp och snackade så länge vi orkade och det var till 23-tiden.

2006-04-21 – 2006-04-22, Poseidon i Khao Lak
Vi stannade kvar på Poseidon och vilade oss i två dagar då vi inte gjorde annat än åt, badade, promenerade och bara var.

Eremitkräftorna var inte särskilt villiga på att bli fotograferade

Det fanns en hyfsad strand vid Poseidon där det var väldigt lugnt och skönt. Nästan inga människor och vi roade oss med att fota lite eremitkräftor och snäckor medan vi bättrade på solbrännan.

2006-04-23, till Bangkok
Upp klockan 7.00 och 7.30 kom taxin som körde oss till flygplatsen där vi hann peta i oss varsin macka och lemon ice tea innan vi lyfte klockan 10.10. Redan 11.30 landade vår jumbo på Bangkoks flygplats. Tog en taxi till Mandarin Bangkok för 300 bath.

Checkade in på rum 1045 och sedan tog vi skytrainen till weekend-market som vi trodde skulle vara en riktigt bra marknad men vi blev grymt besvikna. Vi hittade inget att köpa förutom två tröjor till Maggan som behövde ett ombyte i värmen.

Åt lunch på marknaden innan vi tog en taxi till vårt favoritställe i Bangkok när det gäller shopping, Pratunam Market. Vi köpte sju piketröjor och en klocka innan vi åkte skytrain till den Irländska puben O’Reillys där vi slog till med varsin Kilkenny och lite jordnötter. Dyrt men gott, 600 bath. Shoppade sedan lite på Pat Pong, 7 CD-skivor, 6 DVD-filer och en klocka och sedan åt vi middag vid Pat Pong. Vid 23-tiden tog vi en TukTuk tillbaka till hotellet.

2006-04-24, Bangkok
Upp klockan 9.00 och smaskade i oss en redig frukostbuffé på hotellet. Sedan tog vi en TukTuk till Tom´s Fashion där vi beställde massor med kläder. Det blev 2 kostymer med extra byxor, 4 skjortor, 2 slipsar, 2 klänningar, 1 kavaj, 1 kostym till Maggan och 2 sjalar för totalt ca 55.000 bath.

Trafiken i Bangkok är livlig

Åkte sedan till MBK och köpte två MP3-spelare för 3.300 bath. Sedan tog vi en TukTuk till hotellet för att lämpa av lite prylar och sedan var det dags för China Town där vi intog middagen som var en riktig höjdare. Åt bläckfisk i chili, kycklig med cashewnötter, stora räkor i vitlök och chili och till det drack vi mängder med vatten. Notan gick på 540 bath.

Tog en TukTuk till hotellet och den här gången försökte föraren att blåsa oss. Han körde helt fel väg vilket vi upptäckte. När vi påpekade detta då sade han att han skulle köra oss till en skräddare…. Vi var förstås inte det minsta intresserade.

Efter dusch och en kort vila på hotellet jagade vi upp en ny TukTuk och åkte för att kolla in shoppingen på Silom Road. Hittade inget att köpa men vi petade i oss ett par öl på ett hak efter vägen och där passade vi även på att spela lite spel. Lullade sedan runt på Pat Pong och småshoppade lite. 2 klockor, 2 skärp och 1 piketröja och kom hem vid midnatt.

2006-04-25, Bangkok
Upp klockan 9.00 och ännu en frukost på hotellet. Tog en taxi till Pratunam där vi shoppade vidare. I dag blev det 2 klockor och 16 tröjor till ett pris av totalt ca 2.950 bath.

Åkte sedan till hotellet för att fräscha upp oss innan det var dags att åka till skräddaren för första provningen. Tog en fika på Mc Ben Coffe som låg alldeles bredvid skräddaren och vi passade också på att gå till Modern Optica och beställa nya glasögon för 5.500 bath till exet. Sedan var det dags att gå tillbaka till skräddaren och prova lite mera. Det mesta såg riktigt bra ut och vi kände oss nöjda när vi gick därifrån.

Raka vägen till Pratunam där vi köpte ännu fler tröjor, 5 stycken för 520 bath. Efter en sval resa med skytrainen hamnade vi så småningom på vårt hotell där vi piffade till oss lite inför kvällen.

Åt middag på ett hak nära Pat Pong och shoppade sedan lite CD-skivor och DVD-filmer. Avslutade kvällen på O´Reillys där vi drack några Kilkenny och vi kom faktiskt inte tillbaka till hotellet förrän ca 00.30.

2006-04-26, till Stockholm
Upp klockan 9.00 i dag igen. Åt frukost och sedan surfade vi lite innan det var dags att ta Metron till Lumpini Park som vi inte hade besökt tidigare. Parken var inte mycket att hänga i julgranen så besöket blev mycket kort. Det var betydligt trevligare att dricka Latte på Starbucks.

Gick sedan till Snake Farm där vi fick se ett antal mer eller mindre livsfarliga ormar och så fick vi fota oss tillsammans med en pytonorm som vägde ca 12 kilo.Dusch och ombyte på hotellet och sedan var det dags att åka till optikern och hämta glasögonen och sedan till skräddaren för att hämta de kläder som var färdiga. Några av klädesplaggen behövde justeras lite till så dom fick vi levererade till hotellet senare på kvällen.

Nu fick det vara nog med shopping för den här gången. Vi åkte till hotellet och packade och sedan åt vi middag på hotellets Thai-restaurang.

Tog en taxi till flygplatsen där det var rena kaoset vid incheckningen. Efter att vi så småningom checkat in och kommit igenom kontrollerna så var det dags för resans sista shopping. Det blev ett par limpor med cig, ett par liter Gin, en liter Campari och så några frimärken till Maggans systerdotter Greta. Så småningom lyfte vi mot Stockholm och vid 7-tiden på morgon landade vi då äntligen på Arlanda. Tog en taxi hem till vårt kaotiska hem som blivit omtapetserat medan vi var borta. Pust!

Annonser

Annonser

%d bloggare gillar detta: