Riga, augusti 2009

Torget i Gamla Stan

Vi hade inget att göra under några dagar på vår semester så vi tog en kort resa till Riga med Tallink för att se hur den staden gjorde sig på sommaren. (2009-08-12 – 2009-08-14)

Båtresan dit blev något av en liten besvikelse. Vi provade på en Rysk middagsmeny, men maten var inte riktigt av samma klass som vi upplevt på tidigare Tallink-båtar. Visst var det gott, men knappast något vi kommer komma ihåg. Det var inte så mycket folk på båten och ganska dött på många ställen, så till slut hamnade vi i karaoke-baren.

Där var det en hel del folk och några sjöng faktiskt riktigt bra. Även vi blev uppdragna och klämde i med några svenska klassiker + även en barnlåt på Lettiska. Låt oss säga så här om vår insats… Vi gjorde alla andra sångare till rena stjärnor.

Den här dagen kom det förstås några rejäla regnskurar i Riga

Riga bjöd på blandat väder, men vi lyckades vara inomhus när de värsta regnskurarna drog förbi. Stan var inte så mycket att se, men vi lullade runt i Gamla Stan ett antal timmar.

Hittade en ganska schysst restaurang där vi tryckte i oss varsin hamburgare till lunch. Vi hann även prova några Lettiska öl på en bar innan vi vandrade tillbaka mot båten.

Inte långt från hamnen låg det en affär som sålde billig sprit. Vi gick dit och kikade lite, köpte faktiskt en flaska trots att priserna var ungefär som på båten.

Hemresan var väldigt lik resan till Riga. Vi handlade lite tax-free, åt buffé-middag och sedan var det karaoke-baren som gällde. Maggan köpte en lott i baren och lyckades vinna en hel kasse med gott godis. 

Annonser

Annonser

%d bloggare gillar detta: