New York, februari 2010

Långhelg i New York för att se hur den staden var på vintern. (2010-02-25 – 2010-03-02)

Det behövs inte mycket snö för att det ska bli kaos i New York

Vi kom dit mitt i det värsta snöovädret denna säsong. New York hade fått 15-20 cm snö och det lamslog delar av staden och gjorde även att det var nära att vi inte fick landa på Newark. Det  var länge osäkert om SAS-planet kunde landa i New York och det pratades om att istället landa i Montreal. Vi har aldrig varit i Kanada så det skulle vara helt OK för oss, bara vi inte kom för sent till New York.

Nu gick det bra med landningen, vi var ett av några hundra plan (av flera tusen) som kunde landa på Newark och vi plaskade ut i nästan två decimeter blöt snö.

Snötäcket var ganska tjockt i Central Park

Snön skapade kaos i New York. Flera skolor stängdes, folk uppmanades att stanna hemma från jobbet och det var t.o.m. en person som dödades i Central Park av en trädgren som hade knäckts av den tunga snön. Själv hade vi kommit från den värsta och kallaste vintern i Sverige på många år med snö som låg nästan meterdjup och tyckte att det inte var något speciellt med snön. I New York sände TV-stationerna live från olika delar av staden för att rapportera hur det var just där och på barerna var snön det stora samtalsämnet.

Vi har varit i New York några gånger tidigare så det var inget speciellt som vi ”måste” se, utan vi gjorde som vi brukar i storstäder. Vi gick omkring, oftast på någon mindre gata, för att uppleva stan och titta på folk. Vi gjorde också en tur till Central Park för att se hur den ser ut klädd i vit snö.

I övrigt så ägnade vi stor del av tiden till att kolla i olika affärer, det är ruskigt billigt att köpa jeans, skor och elektronik i New York. Så det blev väl någon/några kassar som släpades hem till hotellet och packades ned i vår resväska som fylldes upp snabbt.

Annonser

Annonser

%d bloggare gillar detta: