London, september 2009

Tower Bridge sedd från en buss

Helgresa till London med min syster Kina samt Kinas två döttrar Greta och Nora. (2009-09-19 – 2009-09-22)

Det var första gången som Greta och Nora var i London så deras ösnkemål fick styra ganska mycket vad vi skulle göra och se denna helg.

Vi ägnade stor del av dagarna till sightseeing och åkte bland annat runt på en hop on/hop off-buss för att få se så mycket som möjligt.

Det var ganska skönt och fint väder vilket gjorde att vi även gick en hel del, vilket egentligen är det bästa sättet att uppleva en stad.

En av dagarna splittrade vi upp gänget. Kina och Nora drog upp till vaxdockorna, medans exet, jag och Greta valde att tillbring en dag i Hyde Park.

Det var söndag så det var full fart i parken. Vi lyssnade ett tag vid Speakers Corner, gick längs staketet och tittade på alla konstnärer som ställer ut sina alster samt fotade lite djur inne i parken.

London Eye

En av dagarna ägnade vi åt seriös shopping där vi vandrade upp och ned längs Londons berömda shoppinggator och gjorde även ett besök hos Harrods.  Det är ganska billigt att handla i London nu, men det blev ändå inte alltför mycket inhandlat.

Ekorre i Hyde Park

En av kvällarna gick vi på musikalen Lejonkungen. Om ni inte varit på någon musikal, så är det något vi verkligen rekommenderar. Speciellt Lejonkungen med alla varianter på djur som spelas av människor.

Annonser

Annonser

%d bloggare gillar detta: